Entreprenörskap

Om du vill satsa på en framtid som entreprenör och egen företagare så går du en mycket spännande framtid till mötes. Du kommer att mötas av dagar med spännande utmaningar och svåra hinder, men eftersom du arbetar åt dig själv och ingen annan så kommer du ha en fantastisk drivkraft att överkomma alla svårigheter för att lyckas. Dessutom kommer ingen lägga sig i när du ska vara på plats på jobbet eller om du får gå och hämta ungarna på dagis tidigt en dag. Det är du som styr din tid och du som är ansvarig för ditt arbete, ingen annan.

Samtidigt kommer din kompetens att stadigt öka och du kommer att känna dig allt säkrare som företagare. Att sköta budget eller anställa någon kan vara skrämmande första gången man gör det, men när du har gjort det några gånger så blir det rutin.

thought-306208_1280En ständig utveckling

Många företagare upplever att det allra första företaget kanske inte blir den där fanstastiska succén som man hade hoppats och trott. Men de lär sig väldigt mycket under resans gång och nästa gång de startar ett nytt företag kommer det sannolikt att gå bättre. Entreprenörskap handlar om ständig utveckling och att lära av sina misstag. Ingen är fulländad från början.

Som entreprenör är det vanligt att man driver flera olika företag på samma gång. Som företagare skapar man intressanta kontakter nästan hela tiden och man vet aldrig vad de leder till. Kanske skapar du ett nytt företag tillsammans med din kund eller leverantör, kanske erbjuds du en ledande position i annat företag som vill dra nytta av dina specialkunskaper som entreprenör. Entreprenören har onekligen en mer krävande vardag än den anställde, men den är samtidigt mycket roligare och full av möjligheter.