Starta eget bidrag

De flesta företagsidéer stupar tyvärr på grund av brist på f
inansiering. Det finns tyvärr heller inga generella bidrag att få för dig som vill starta företag. Men det kan ändå finnas hjälp på vägen som är väl värd att utforska.budget-158926_1280

Starta eget bidrag genom arbetsförmedlingen


Reglerna är ganska strikta när det gäller vem som kan bli beviljad starta eget bidrag genom AF. Men har du en bra affärsplan och trovärdig budget så är chansen stor att du blir beviljad starta eget-bidrag. Genom AF kan du även få hjälp att finslipa din affärsplan och få utbildning i allt det praktiska runt att starta eget företag. Starta eget-bidraget beviljas maximalt under 6 månader och du måste vara inskriven på AF för att kunna erhålla bidraget. Du kan som mest få 680 kr per dag innan skatt. Detta förutsätter att du är medlem i en A-kassa och uppfyller arbetsvillkoret. Starta eget bidraget kan vara ett bra sätt att hålla dig flytande under de första månaderna av nystartat eget företagande, men tänk på att ersättningsperioden är kort och att summorna är små. Du behöver sannolikt skjuta till eget kapital för att få företaget i rullning.

sapling-154734_1280Företagsstöd

Driver du ett litet eller medelstort företag på gles – eller landsbygden så kan du få ett regionalt bidrag,kallat företagsstöd, för att utveckla ditt företag. Det kan handla om stöd till inköp av maskiner, utrustning, produktutveckling eller liknande. Oavsett om du jobbar med produkter eller tjänster kan du söka. Länsstyrelsen är den myndighet du kontaktar för att undersöka dina möjligheter till företagsstöd.

EU-stöd

Dessa pengar är öronmärkta för projekt som gagnar EU:s utveckling. EU-stöd söks normalt av myndigheter och organisationer, men har du ett EU-relaterat företag så kan det vara värt att pröva den här vägen.

Tillväxtverket

Tillväxtverket är en myndighet som arbetar för fler och konkurrenskraftiga svenska företag. De erbjuder i viss mån projektfinansiering. Kontakta dem för mer information.

Kom alltid ihåg att det är du och inte någon form av bidrag som avgör om ditt företag kommer lyckas eller inte. Viktigast är din drivkraft och ditt engagemang!