Starta eget spahotell

Är du i startgroparna för att starta eget företag, kanske är affärsideén till detta företag dessutom att starta ett hotell? Kanske inte vilket hotell som helst heller, utan ett spahotell? Då har du hittat rätt.

Vad är egentligen ett spahotell? Jo ett spahotell är precis som det låter, ett hotell med övernattning så klart men med det lilla extra, en avdelning för spa behandlingar i form av pooler, bastu, massage och andra behandlingar. Det räcker inte med att ett hotell har en liten pool någonstans i källaren, utan det kräver mer än så.

Innan du startar ett spahotell bör du sätta dig in i hur ett vanligt hotell drivs. Måste tänka på allt så som lokaler, rum, personal, priser osv. När du har allt detta klart och driver ett lyckat hotell, då kan du kika vidare på att omvandla ditt hotell till ett spahotell.

För att det ska bli ett lyckat spahotell bör du anställa minst en person som har hand om alla behandlingar, beroende på storlek av hotell kan fler krävas. Den handlar om olika sorters massagebehandlingar och liknande som ska erbjudas, detta bör denna person ha full koll på.

Ett spa ska även passa personer som inte vill ligga på en bänk och knådas, de ska på egen hand kunna ta hand om sig själva i en lugn och avslappnad miljö. Därför rekommenderas olika typer av tema bastu. Bastubad med olika rökelser och liknande som gör gott för kropp och själ. Sist men inte minst är ju som sagt poolen och kanske även ett gym.

Vad det gäller pool kan man ha lite olika alternativ, på friskvårds spa kanske en större pool där man kan simma är att prioritera medan mera slappna av och ha de gott spa bör ha olika typer av tempererade bubbelbad där man kan sitta med en drink och ha de skönt.

Som sagt, det är mycket att tänka på men en bra start på ett spahotell är ett fungerande hotell med bastu, någon form av pool samt ett utbud av et gäng olika behandlingar.